De logica-vernietigende uitleg van ‘t woord BrightSightSeeing

English translation

Het woord BrightSightSeeing is verzonnen door Jaco in een vlaag van creatieve krankzinnigheid toen hij probeerde zijn koffiemok te repareren met glitterlijm en een kapotte kerstbal.

Dit gebeurde tijdens één van onze chaotisch- maar vooral idiote livestream-uitzendingen op ons channel ‘ParanormalVoices’ op YouTube waar Jaco volkomen uit ‘t niets het werkwoord ‘brightsightseeing’ eruit floepte als variant op ‘bright side seeing’.

Deze zelf door, geeneens dronken of gedrogeerd, persoon gefabriceerde woordspeling is een combinatie van het werkwoord ‘sight seeing’ en de welbekende leus ‘look at the bright side of life’.

Geboren nadat we weer een mallotig paranormaal live item hadden gedaan, want geen spoken te bekennen in dit miezerig kleine landje, behalve loslopende tuinkabouters en maar weer naar huis reden.

Dan maar onze trouwe Amerikaanse en overige buitenlandse kijkers een glimp geven van dit ongelofelijk saaie land en vieze smalle slootjes voorschotelen.

Terwijl we voor ‘t gemak een verkeersdrempel missen en de camera heen en weer zwiept als een kat met ADHD die een laserpointer achterna zit, kwamen er dan toch nog leuke gesprekken en situaties tot stand en dus werd er altijd iets leuks en positiefs gekoppeld aan saaie landschappen zo saai dat zelfs ‘t onkruid zinloos ronddwaalt met een uitzicht zo eentonig dat het je hersenen in slaap sust en bezienswaardigheden waarvan niemand weet wat het is en waar je nou eigenlijk naar kijkt.

BrightSightSeeing was geboren.

Met dit nieuwe niet-wetend-of-ik-t-zelf-wel-kan-hanteren-positieve-woord willen we vanaf nu, omdat we al aardig op leeftijd beginnen te komen en dit als ons vòòrpensioen beschouwen, op gezellige manier interessante en of toeristische plekjes en bezienswaardigheden (in plaats van spoken zoeken) beleven en onder de aandacht willen brengen.

Ondanks dat we (misschien zoals velen) het nodige absurde en volkomen knettergekke hebben meegemaakt samen, willen we het leven (wat er nog van over is) vanaf de bright side blijven bekijken.