English translation

Het varend bloemencorso. Vroeger was het een majestueus spektakel van bontgekleurde bloemen die met trots tussen de dans-Mariekes op de boten de hoofdrol hadden en zich als een ware symfonie van natuurpracht door de smalle riviertjes begaf.

Maar dat was vroeger he! Totaan 2017 om precies te zijn; daarna is het meer een varend bloemloos-corso geworden. Bloem-loos. Praktisch.

Toentertijd waren de boten zo overladen met bloemen dat je bijna dacht dat je hallucineerde na het eten van een bedorven kaasplankje.

Het was een oceaan van rozen, tulpen, en zonnebloemen die je deden geloven dat je in een romantische komedie was beland, geregisseerd door een tuinman met een overdosis op bloemenmest.

Maar nu?

Nu is het meer een melancholische tocht van anderhalve tulp die net nog niet verlept is, maar dat kwam waarschijnlijk doordat t ijskoud was en je nog het meest deed denken aan de bloemenafdeling van een treurig tankstation ergens in een vergeten polder.

Het zal komen door het gebrek aan interesse, want aan de kant staan elk jaar minder mensen en de jeugd van tegenwoordig weet niet helemaal wat een bloem is, laat staan wat je er mee moet dus tja waarom zou je een mega groot varend bloemenfestival organiseren.

Dus ja, als je nog naar het varend bloemencorso gaat, vergeet dan vooral niet je verrekijker mee te nemen. Niet om de bloemen beter te zien, maar om ze überhaupt te vinden.

Maar voor de rest had moeders ’t naar haar zin en konden wij ons bezig houden met het restaurantpersoneel wat in plaats van 3 vegan tomatensoep, ons 4 niet vegantomatensoep voorschotelde inclusief room erin. Je weet wel dat witte spul wat van een koe afkomstig is en dus niet vegan is en voor gevaarlijke taferelen kan zorgen als je dat naar binnen krijgt alszijnde koemelkallergisch.